Medytacje semantyczne ścieżką Hildegardy z Bingen:

 

Warsztaty komunikowania się z własną duszą: dla zdrowia, spokoju i harmonii.

 

Masz w sobie wszystko, przez co możesz działać i być szczęśliwa.

 

Korzystaj z siebie, swojego wielkiego skarbu

 

 

dieta ewy dąbrowskiej

menu

wczasy odchudzające

menu

menu

dieta dr dąbrowskiej

menu

menu

menu

menu

menu

menu

menu

menu

menu

menu

menu

menu

menu

menu

menu

menu

menu

menu

menu

 

dieta dąbrowskiej

 

 

 

 

 

dieta dąbrowskiej

Czy wiesz, że sposób, w jaki oddychasz może Cię uzdrawiać? Właściwy, kontrolowany oddech może oczyścić Twoje ciało z toksyn, uspokoić emocje, zregenerować ciało.

 

„Sekrety oddechu” – warsztat z oddechem i lekką kuchnią wegańską


Oddychanie – automatyczna czynność, która daje życie. To każdy wie. Ale niewiele osób oddycha „świadomie”, uważnie obserwując wdech i wydech, jego tempo, jego drogę, jego wpływ na samopoczucie. Właściwie oddychając:
• możesz usunąć do 80% toksyn z organizmu
• poprawić koncentrację
• polepszyć kondycje fizyczną
• opanować codzienny stres i zredukować napięcie
• myśleć pozytywniej

 

Tego można i warto się nauczyć, bo to Twoja ogromna skarbnica  zdrowia , urody i dobrego samopoczucia, a oddychać i tak musimy codziennie…

 

Warsztat połączyliśmy ze wspaniałą kuchnią wegańską i codzienne sesje jogi. O wszystkie potrawy zadba znany z „Dzień dobry z Tvn” – Maciej Szaciłło.

 

Na warsztacie:
• nauka technik oddechowych m.in. pranayamy i Sudarshan Kriya (unikalna technika oddechowa, której wartości zdrowotne są potwierdzone badaniami naukowymi, oraz doskonałym feedbackiem uczestników kursów)
• wykłady o zdrowym życiu
• zabawy i procesy interpersonalne
• dobra zabawa

 

Jak i co będziemy jeść:
Maciek sam ułożył menu i poprowadzi warsztaty kulinarne! Będziemy  piec z nim chleb, zbierać zielone listki z pola, które normalnie mijamy niezauważone i gotować takie cuda jak Tagine z oliwkami i cytryną. W menu  porannym np.: owoce , domowy chleb, pasty do chleba: humus, pasta z zielonego groszku, z soczewicy, z bakałażana , sałata plus sos vinegrette, wegańska owsianka z bakaliami lub kasza jaglana na słodko  z malinami. Obiady  wegańskie: warzywa typu curry, ryż lub kasza, sałatka. Lekka kolacja: zielone koktajle (np. szpinak plus banany, maliny – mniam!)


Prowadzący:

Karolina - Karolina Kopocz, nauczycielka Fundacji Art of Living (prowadzi warsztaty oddechowe Sztuka Życia część 1 i YES+), dziennikarka i ogólnopolska koordynatorka programu NAP (Non Agression Program) dla dzieci w wieku 8-15 lat. Pierwszy raz usłyszała swój oddech pod wodą w Egipcie, gdzie mieszkała i pracowała jako dive master (przewodnik podwodny).

 

Maciej Szaciłło - kucharz znany z programu Dzień Dobry TVN. Na co dzień zajmuje się promowaniem wegetariańskiej kuchni i zdrowego stylu życia. Autor książek kulinarnych: („Przemytnicy marchewki groszku i soczewicy” „Fajna babka ale ciacho” „Przemytnicy na wakacjach”). Uczył się gotować pracując w restauracjach w Londynie, na południu Francji i w Niemczech. Bardzo dobrze poznał tajniki wegetariańskiej kuchni indyjskiej ucząc się od hinduskich kucharzy. Współpracuje min ze studiami kulinarnymi prowadząc warsztaty indywidualne i grupowe.

 

Wrócisz wypoczęta/y i zrelaksowana/y! I co może ważniejsze – z wiedzą i umiejętnościami jak zdrowiej i spokojniej przeżyć każdy dzień.
Zapraszamy!

 

Podsumowując - w ofercie:

- 6 noclegów
- pyszne wyżywienie wegańskie o które zadba pan Maciej
- herbaty ziołowe dostępne przez cały czas pobytu
- codzienna sesja jogi
- codzienny warsztat z oddechem
- warsztaty kulinarne z p. Maciejem
- przepiękna okolica Kazimierskiego Parku Krajobrazowego wokoło i wielki spokój ukrytego wśród wzgórz Siódmego lasu

 

Gdzie: Siódmy las koło Kazimierza Dolnego, www.siodmylas.pl
Kiedy: 8-14 czerwca 2013
Cena : 1950 zł
Info i rezerwacje: 517 930 320

 

A dla zachęty – przedsmak wyjazdu :


Tagine z oliwkami i cytryną


czas przygotowania: 35 minut


Składniki (2os.) 7 łyżek oliwy z oliwek 3 średniej wielkości cebule pokrojone w wzdłuż na paski 1/2 kg dobrze umytych ziemniaków, pokrojonych w dużą kostkę 2 czerwone papryki pokrojone w paski 1 szklanka ugotowanej cieciorki (może być z puszki lub ze słoika) 3 ząbki czosnku pokrojone w plasterki 1 puszka pomidorów krojonych w zalewie 1 czubata łyżka przyprawy ras el hanout 1/2 szklanki wody 1 łyżeczka kminu rzymskiego w ziarenkach 1/2 szklanki zielonych oliwek bez pestek 1 duża cytryna sparzona wrzątkiem i pokrojona na ćwiartki 1/2 pęczka natki pietruszki sól i pieprz do smaku


Na oliwie z oliwek obsmażamy cebulę. Po 5 minutach dodajemy ziemniaki, paprykę, cieciorkę i czosnek. Pomidory mieszamy z przyprawą ras el hanout i wodą. Całość wlewamy do garnka, posypujemy kminem rzymskim, oliwkami i układamy ćwiartki cytryny. Całość przykrywamy i gotujemy na małym gazie 30 minut. Po tym czasie ziemniaki powinny być miękkie. Po ugotowaniu dodajemy sól i pieprz do smaku i posypujemy natką pietruszki.
Przyprawa ras el hanout: jeśli będzie ciężko ją zdobyć to w jej skład wchodzą:


2 łyżeczki imbiru w proszku
2 łyżeczki ziarenek kolendry
1 1/2 kminu rzymskiego
1 1/2 nasion zielonego kardamonu
1 1/2 ziarenek czarnego pieprzu
1 1/4 świeżo startej gałki muszkatołowej
1 łyżeczka kurkumy
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka ostrej papryki
1/2 łyżeczki szafranu

 

Bajkowe Boże Narodzenie

Sklep z rękodziełem
Programy detoksowe
Medytacje semantyczne 
Instytutu św. Hildegardy

logo

20.12 - 26.12 lub
23.12 - 26.12
logo logo logo
© Siódmy las... ul. Zawada 51 24-160 Wąwolnica
Designed by ideastudio.pl, Code & update: synermedia.pl

Kopiowanie treści zawartych w serwisie i rozpowszechnianie ich w szczególności na innych stronach internetowych bez wiedzy i zgody autora jest zabronione.

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Wszystkie zasady ich używania wraz z informacjami o sposobie wyrażania i cofania zgody na używanie cookies, opisaliśmy w Polityce Prywatności
Wczasy odchudzające - Dieta Ewy Dąbrowskiej